2012-09-29 Den Stora Stationshusfesten No. 1 – Konsert med Den Svenska Tystnaden och Try Gorgeous

Det är full fart på alla håll i röstångatrakten, bland annat har vi en förening som heter Röstånga Tillsammans som får saker gjorda och man har än så länge lyckats:

  • Köpa en populär buss som Akustik ibland använder sig av
  • Renoverat det förfallna fryshuset och som nu är Röstånga Konsthall
  • Fått till stånd en cykelbana mellan Röstånga och Skäralid
  • Byggt en skateramp vid Odenvallen

Nu har man tagit det ett rejält steg längre och KÖPT STATIONSHUSET i byn!  Det har stått ganska tomt ett par år nu men är man många som hjälps åt kan man få fantastiska saker att hända.  Nu ska det renoveras och förhoppningsvis lyckas man även hitta en krögare som vill hyra in sig och dra igång en verksamhet.  Rent tekniskt är det RUAB – Röstånga Utvecklings AB, som köpt Stationen.  Surfa gärna in på deras hemsida och köp en aktie eller två så blir du åxå delägare!  Om man inte vågar satsa på sin hembygd, vem gör då det?

Men för att få Stationen i skick krävs massor av pengar och Kulturföreningen Akustik arrangerar därför två STÖDGALOR i samarbete med Röstånga Tillsammans där artister som tidigare spelat där kommer att uppträda gratis och inträdet och överskott vid övrig försäljning oavkortat kommer att gå till Stationen då omkostnaderna tagits om hand.

OBS! Ta med kontanter – vi kan inte ta kort!

Vad: Den Stora Stationenfesten #1 – Konsert med Den Svenska Tystnaden och Try Gorgeous
När: Lördag 29 september, Insläpp och Mat från kl. 17:00, Musik
Var: Stationshuset, Röstånga
Inträde: 80kr.  Kostnad för mat & dryck tillkommer för den som önskar sådant.  OBS! Kontanter!  Vi kan inte ta kort.