Get Daun och Koloni: Musikfestival i 5 Akter – Lördag 2 mars 18:00, fritt inträde!

GET DAUN TO ASK
KF Akustik arrangerar i samarbete med arrangörerna Get Daun från Malmö och Koloni från Göteborg en musikfestival i skolan i Ask lördag 2 mars. Det bjöds på fem unika akter; improviserad musik till argentinsk stumfilm, orientaliskt klingande rockcovers, thereminkonsert, looptrollkonstnärer och kosmisk pop. Insläpp kl 18 och fri entré. Det erbjuds i vanlig ordning vegetarisk soppa med tillbehör 50kr, läsk, kaffe, mineralvatten finns till försäljning liksom alkoholhaltig öl och vin.

GET DAUN & KOLONI på utflykt # 4 / ASK SKOLA, SKÅNE

Get Daun är arrangören från Malmö och Koloni från Göteborg, tillsammans har de med stöd från Statens Musikverk genomfört tre utflykter till i tur ordning; Nordiska Akvarellmuseet i Tjörn, Skissernas Museum i Lund och nu i helgen var de på Växjö Konsthall samt Slånbäret i just Växjö.
Sista utflykten under detta namn blir således i den gamla skolan i Ask.
Vi sparar inte på krutet denna grande final utan proppar in fem akter som framträder med allt från improviserad gitarrmusik till Argentinskt stumfilm från 1928 till dansant surfmusik! Allt detta till det blygsamma entrépriset av noll kronor.

CAPTAIN CARPET AND HIS ORIENTAL PSYCHOJUGEND (Malmö)
Utan att göra några större hemligheter av det, hela det hyllade Malmöbandet VED återfinns bakom detta bandnamn, plus Alex Karlsson på percussion. spelar dansanta orientaliskt klingande surf- och garagerockscovers från Pakistan till Peru.
http://www.youtube.com/watch?v=QaH0CbYJwZY

DORIT CHRYSLER (New York)
Österrikiskan Dorit Chrysler, numera bosatt i New York, är kvinnan som vid sju års ålder gästade Gratz operahus som vokalist. Men det är för hennes skicklighet på instrumentet theremin som hon blivit världsartist. Elektronisk popmusik som varvas med humor och trollbindande scennärvaro.
http://www.doritchrysler.com/

TRAPPED IN A LOOP (Göteborg)
Trapped in a Loop är en duo med Magdalena Ågren och Richard Widerberg. Med trombon, gitarr, sång och fältinspelningar, bygger de upp energisk och smått genialisk popmusik genom att loopa dessa instrument.
http://surplusrecordings.se/artists/trappedinaloop/
http://www.soundcloud.com/trappedinaloop

SKEPPET (Malmö)
En duo på gitarr och synthar och trummor. Band som Harmonia, Emeralds och Tangerine Dreams är namn som självklart dyker upp i ens huvud när man hör Skeppets kosmiska-pop, live brukar de ackompanjeras av Martin Nilsson (Super Jam) på percussion. De gjorde spelade nyligen på Inkonst och klubben Skrammel, vilket var det första liveframträdandet på över ett år, då spelade de två nya låtar som fick publiken att bara vilja höra mer.
http://www.kosmiskvag.com/

ANLA COURTIS (Arg) feat. SIDVED & KLINGSOR (Malmö)
Anla Courtis har ur Buenos Aires filmarkiv grävt fram tidigt argentinskt dokumentärt filmmaterial från Antarktis och spelar tillsammans med Mattias Nihlén (Sidved) och Adam Persson (Klingsor) improviserad musik till filmen ”Entre los Hielos de las Islas Orcadas” (1928)
http://en.wikipedia.org/wiki/Anla_Courtis

http://www.rickarddaun.com/
http://www.kolonigbg.se/web/
I KORTHET
Vad: Get Daun och Koloni: Musikfestival i 5 Akter – Lördag 2 mars 18:00, fritt inträde!
När: Lör 2 Mars 2013
Var: Gamla Skolan i Ask
Hur dags: 18:00
Entré: FRITT INTRÄDE för alla åldrar
Buss: Ja. Kl18:00 från Fridhem, Svalöv, kl. 18:40 från Busstationen i Röstånga.  Kl 00:10 går bussen tillbaka mot Röstånga och Stehag (tåg därifrån till Malmö 00:52).  Obs! Boka plats genom att mejla info@kfakustik.se.  Det kostar 20:- t/r från Röstånga och 40:- t/r för övriga turer.  Endast kontant betalning.
Förnödenheter: Vegetarisk soppa med tillbehör 50kr, läsk, kaffe, mineralvatten finns till försäljning liksom alkoholhaltig öl och vin.
Mera info: www.kfakustik.se, Kulturföreningen Akustik på Facebook, 070-509 82 60
Övrigt: Man kan inte boka bord.

BUS

Om Patrik Månsson

Ordförande och webmaster i KF Akustik
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.