Nu tar KF Akustik sommarlov!

Snipp, snapp, snut – så var Röstångafestivalen slut.  Med en hel bukett fina minnen och idéer om hur vi kan förbättra till nästa år tackar akustikvolontärerna för sig och alla de bortåt 150-200 personerna som kom.  We’ll meet again!  Klicka här för att kolla Rockfotos fantastiska bilder.

Fast där överdrev jag lite för det blir inte lov för alla akustiker.  Kapten Nils Phillips beger sig över sundet med sina sötvattenspirater för att städa på Roskilde 29/6-7/7.  Som volontär där får man som tack för hjälpen gratis entré, bo på VIP-campingen, tillgång till Akustiktältet med mat&dryck m.m. m.m.  Det blir ett minne för livet och många återkommer år efter år. Mejla roskilde@kfakustik.se om du är nyfiken så får du information rakt ner i inboxen.

PAL spelar på Röstångafestivalen 1 juni 2013 på Akustiks fina scenvagn som tack vare Tommy Bach fått både tak och tillbyggnad.
(Bilden publicerad med tillstånd av fotografen Max Adolfsson, Rockfoto.)

Det är kämpigt att driva en förening – det är musikutrustning, STIM-avgifter och serveringstillstånd som ska betalas.  Scenvagnar som ska byggas om och scenljus/ljud + väktare som måste hyras in.  Vi har näsan ovanför vattenytan efter den här festivalen men inte så mycket mer så varje medlemsavgift gör skillnad!

Stöd Akustik – bli medlem!

Medlemskap kostar 100kr per person och år (2013).  Är man under 18 år kostar det 50kr.  För det får man med viss oregelbundenhet veckorapporter om föreningens verksamhet men vi avser att under året fixa fram lite andra goodies: rabatt på musikgrejor i vissa butiker, övernattning på vandrarhem och hotell och kanske på inträdet på arrangemang (som kanske ligger närmast till hands).  Dessa pengar är viktiga för KF Akustik så om du gillar vad vi gör sätt in en slant på bankgiro 852-7855 och ange namn, adress och födelsedatum. Får det inte plats, skicka ett mejl till info@kfakustik.se

 

Glad sommar!
Ola – Festivalgeneral    Anna – Bandgeneral    Jöjje – Inrikesminister    Patrik – ordf KF Akustik

 

 

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Lör 20 april: BYN kommer till Byn!

 

Hem till BYN!

Nu kan vi inte hålla oss längre utan meddelar förtjust att KF Akustik avslutar vårsäsongen på det mest förträffliga sätt med att BYN kommer till Byn!  BYN är ett indierockband baserat i Malmö vars musik har influenser från latinamerikansk singer/songwriter tradition, folkmusik, trip-hop m.m. och givetvis rock.  Byn BYN kommer till är ASK.

Motorn i BYN är Boris Valdes Villarroel, som med sitt debutalbum ”Kitchen Trouba” fick många anhängare.

Boris Valdes Villarroel: Gitarr och Sång
Erik Johansson: Gitarr och Munspel
Gustav Bjarnason: Gitarr och Moog Taurus,
Cesar Gonzalez Villarroel: Drums and Pads.
Edgardo Castillo: Percussion.

Hösten 2012 spelade BYN in sin debut-EP ”Capo Deluxe”. Namnet BYN refererar till att medlemmarna växte upp i små orter på landsbygden i NV Skåne.

https://www.facebook.com/bandetbyn?group_id=0
https://soundcloud.com/byntheband

I KORTHET
Vad: Konsert BYN + support: Glidslem
När: Lör 20 April 2013
Var: Gamla Skolan i Ask
Hur dags: Insläpp 19:00, musik cirka 20:30
Entré: Vuxna 80kr, Halvuxna/student 40kr, barn gratis
Buss: Ja. Röstånga, Fridhem/Svalöv och Stehag. Se hemsida eller FB för tidtabell
Förnödenheter: Vegetarisk soppa med tillbehör 50kr, läsk, kaffe, mineralvatten finns till försäljning liksom alkoholhaltig öl och vin.
Mera info: www.kfakustik.se, Kulturföreningen Akustik på Facebook, 070-509 82 60
Övrigt: Man kan inte boka bord.

 

VARMT VÄLKOMNA!

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Kallelse Årsmöte KF Akustik onsdag 24 april,kl 19:00, Stationshuset Röstånga

Hej och varmt välkomna till Kulturförening Akustiks årsmöte onsdagen den 24 april, kl 19.00 på Stationshuset i Röstånga! Inbjudan gäller alla som betalat medlemsavgift för 2012.

Vid årsmötet skall följande behandlas och protokollföras.
1. Fastställande av röstlängd för mötet (vem som har rösträtt)
2. Val av ordförande och sekreterare för mötet
3. Val av protokolljusterare och rösträknare
4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt
5. Fastställande av föredragningslista
6. Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret, samt styrelsens förvaltningsberättelse för det senaste räkenskapsåret.
7. Revisorns berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret
8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen
9. Fastställande av verksamhetsplan samt budget för kommande verksamhets-/räkenskapsår.
10. Behandling av styrelsens förslag och medlemmars motioner
11. Val av befattningar, på ett (1) år.
• föreningens ordförande
• föreningens sekreterare
• föreningens kassör
• föreningens revisor
• övriga befattningar i styrelsen
• Valberedning, minst en person. I de fall det uppstår behov av fler ledamöter, skall årsmötet utse en av dessa till ordförande.
Inget utöver det som finns i kallelsen får tas upp och beslutas på årsmötet.

Varmt välkomna!

Med vänlig hälsning

Patrik ordf. Kulturföreningen Akustik
070-509 82 60

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Get Daun och Koloni: Musikfestival i 5 Akter – Lördag 2 mars 18:00, fritt inträde!

GET DAUN TO ASK
KF Akustik arrangerar i samarbete med arrangörerna Get Daun från Malmö och Koloni från Göteborg en musikfestival i skolan i Ask lördag 2 mars. Det bjöds på fem unika akter; improviserad musik till argentinsk stumfilm, orientaliskt klingande rockcovers, thereminkonsert, looptrollkonstnärer och kosmisk pop. Insläpp kl 18 och fri entré. Det erbjuds i vanlig ordning vegetarisk soppa med tillbehör 50kr, läsk, kaffe, mineralvatten finns till försäljning liksom alkoholhaltig öl och vin.

GET DAUN & KOLONI på utflykt # 4 / ASK SKOLA, SKÅNE

Get Daun är arrangören från Malmö och Koloni från Göteborg, tillsammans har de med stöd från Statens Musikverk genomfört tre utflykter till i tur ordning; Nordiska Akvarellmuseet i Tjörn, Skissernas Museum i Lund och nu i helgen var de på Växjö Konsthall samt Slånbäret i just Växjö.
Sista utflykten under detta namn blir således i den gamla skolan i Ask.
Vi sparar inte på krutet denna grande final utan proppar in fem akter som framträder med allt från improviserad gitarrmusik till Argentinskt stumfilm från 1928 till dansant surfmusik! Allt detta till det blygsamma entrépriset av noll kronor.

CAPTAIN CARPET AND HIS ORIENTAL PSYCHOJUGEND (Malmö)
Utan att göra några större hemligheter av det, hela det hyllade Malmöbandet VED återfinns bakom detta bandnamn, plus Alex Karlsson på percussion. spelar dansanta orientaliskt klingande surf- och garagerockscovers från Pakistan till Peru.
http://www.youtube.com/watch?v=QaH0CbYJwZY

DORIT CHRYSLER (New York)
Österrikiskan Dorit Chrysler, numera bosatt i New York, är kvinnan som vid sju års ålder gästade Gratz operahus som vokalist. Men det är för hennes skicklighet på instrumentet theremin som hon blivit världsartist. Elektronisk popmusik som varvas med humor och trollbindande scennärvaro.
http://www.doritchrysler.com/

TRAPPED IN A LOOP (Göteborg)
Trapped in a Loop är en duo med Magdalena Ågren och Richard Widerberg. Med trombon, gitarr, sång och fältinspelningar, bygger de upp energisk och smått genialisk popmusik genom att loopa dessa instrument.
http://surplusrecordings.se/artists/trappedinaloop/
http://www.soundcloud.com/trappedinaloop

SKEPPET (Malmö)
En duo på gitarr och synthar och trummor. Band som Harmonia, Emeralds och Tangerine Dreams är namn som självklart dyker upp i ens huvud när man hör Skeppets kosmiska-pop, live brukar de ackompanjeras av Martin Nilsson (Super Jam) på percussion. De gjorde spelade nyligen på Inkonst och klubben Skrammel, vilket var det första liveframträdandet på över ett år, då spelade de två nya låtar som fick publiken att bara vilja höra mer.
http://www.kosmiskvag.com/

ANLA COURTIS (Arg) feat. SIDVED & KLINGSOR (Malmö)
Anla Courtis har ur Buenos Aires filmarkiv grävt fram tidigt argentinskt dokumentärt filmmaterial från Antarktis och spelar tillsammans med Mattias Nihlén (Sidved) och Adam Persson (Klingsor) improviserad musik till filmen ”Entre los Hielos de las Islas Orcadas” (1928)
http://en.wikipedia.org/wiki/Anla_Courtis

http://www.rickarddaun.com/
http://www.kolonigbg.se/web/
I KORTHET
Vad: Get Daun och Koloni: Musikfestival i 5 Akter – Lördag 2 mars 18:00, fritt inträde!
När: Lör 2 Mars 2013
Var: Gamla Skolan i Ask
Hur dags: 18:00
Entré: FRITT INTRÄDE för alla åldrar
Buss: Ja. Kl18:00 från Fridhem, Svalöv, kl. 18:40 från Busstationen i Röstånga.  Kl 00:10 går bussen tillbaka mot Röstånga och Stehag (tåg därifrån till Malmö 00:52).  Obs! Boka plats genom att mejla info@kfakustik.se.  Det kostar 20:- t/r från Röstånga och 40:- t/r för övriga turer.  Endast kontant betalning.
Förnödenheter: Vegetarisk soppa med tillbehör 50kr, läsk, kaffe, mineralvatten finns till försäljning liksom alkoholhaltig öl och vin.
Mera info: www.kfakustik.se, Kulturföreningen Akustik på Facebook, 070-509 82 60
Övrigt: Man kan inte boka bord.

BUS

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

2012-12-01 Skånska Mord + South Harbour Ringers + BUSS!

BREAKING NEWS: TYVÄRR BLEV DET ÅTERIGEN FÖR FÅ ANMÄLDA FÖR ATT VI SKA KUNNA HA RÅD ATT KÖRA BUSSEN TILL KONSERTEN IKVÄLL SÅ DEN ÄR INSTÄLLD.  BEKLAGAR.  /patrik

Det är dags för musik med mera lite fibrer i, tycker KF Akustik och ställer till dubbelkonsert med rejäl hårdrock på skolan i Ask lördag 1 december. Skånska Mord levererar tung rock i Black Sabbaths efterdyningar och South Harbour Ringers blåser på i vinddraget efter The Stooges. Båda banden har släppt nya skivor under hösten så ta med en slant extra och skaffa ditt eget, signerade exemplar. Insläpp 1900, musik 2030. Vuxna 80kr, ungdom/student 40kr och barn<15 år går in gratis. Mat och dryck finns till försäljning. Välkomna!

 

SOUTH HARBOUR RINGERS
South Harbour Ringers är ett gäng rutinerade rockrävar från nordvästra Skåne som beskriver själva sin musik som ”Distortion drenched, soul rollin’ rock songs with infectious grooves and stinging guitars”. I höstas släppte bandet sin debutskiva ”Fat Acorn Sessions” så ta med en hundring extra och försäkra dig om ett eget, signerat exemplar.
http://www.southharbourringers.com/ och Facebook

SKÅNSKA MORD
Detta eminenta örkelljungaband drog igång 2006 med medlemmar från hädangångna HalfMan och Mothercake och har sedan kompletterats med folk från Waterdog, som gjort flera uppskattade spelningar hos Akustik. Gemensamt för musikerna är kärleken till hård och tung 70-talsrock, progg, blues, psykedelia och för den delen metal. Skånska Mord är aktuella med nysläppta skivan ”The Last Supper”. Bandet släppte i höstas sin andra skiva ”Paths to Charon”
http://www.myspace.com/skanskamordmusic och Facebook

DETALJER

När: Lördag 1 Dec
Var: Gamla Skolan i Ask (väg 108 5km söder Röstånga, bredvid kyrkan)
När: Insläpp 19:00, konsert: 20:30
Kostar: 80 kr för en vuxen, 30 kr för en ovuxen samt student samt <15år gratis.
Övrigt: Mat, läsk, kaffe, mineralvatten m.m. försäljes. Det finns även alkoholhaltiga alterntiv.

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

2012-11-03 TALL DARK STRANGERS, LOCAL EEDJITS och THE HYBERG FAMILY på Gästis i Marieholm!

AKUSTISKT FÖR HELA SLANTEN!

KF Akustik försöker upprepa succen från maj i år när TALL DARK STRANGERS och THE LOCAL EEDJITS spelade på Gästis i Marieholm och stället fylldes till bristningsgränsen. Kl 19 lördag 3 november blir det därmed folkfest igen. Men vi tar det ett steg längre: duon THE HYBERG FAMILY som spelar och sjunger amerikansk folk inleder kvällen och följs av THE LOCAL EEDJITS med sin sköna blandning av traditionell irländsk och svensk folkmusik. Plats på scen tar sedan populära TALL DARK STRANGERS, vars repertoar består av högklassiga egenkomponerade låtar som blandas med det bästa av 1920-talets country, gospel och populärmusik. Kvällen avslutas med en redig folkjamsession. Förträfflig mat och drycker som matchar musiken finns till försäljning. Inträdet är 80kr för vuxna, 40kr för de som är 15-18år barn och musiker med instrument som ska vara med i jammet får gå in gratis.

DETALJER
Var: Gästis i Marieholm, Eslövs kommun
När: Lördag 3 November 2012, insläpp kl19, musik cirka en timme senare, stänger kl01
Inträde: 80kr, 15-18år 40kr, musiker med instrument och barn fritt inträde
Mat: Förträfflig mat och drycker som matchar musiken finns till anständiga priser.
Boka bord: Ring 0413-70900
Jam: Efter konserten är det jam tills solen går upp eller kl 01:00, vilket som nu infaller först, så glöm inte ditt instrument!
Övrigt: Medlemmar i Byaföreningen i Marieholm får rabatt på inträdet om man visar medlemskortet entrén.

Flainté! Welcome! Välkomna!

LÄNKAR
Tall Dark Strangers: talldarkstrangers.com
The Local Eedjits : localeedjits.se
The Hyberg Family: facebook.com/thehybergfamily
Kulturföreningen Akustik: www.kfakustik.se
Gästis i Marieholm: www.marieholm.info
Man hittar dessa även på Facebook.

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Kaos på FB-sidan

Kära medlemmar! Som en del har märkt har alla evenemang från Akustiks FB-sida tagit bort men det var av RENT MISSTAG! Ingenting är inställt, allt kommer att gå av stapeln. Jag TRODDE jag städade när jag tog bort en massa inlägg ”Patrik Månsson skapade….<whatever>” men i själva verket tog jag bort EVENEMANGEN! Dessutom har jag SINOWAL.GEN!Y – passwordknyckarvirus på min dator så jag gilllar inte IT speciellt mycket för tillfället… Jag lägger upp evenemangen igen inom kort och ber om ursäkt för röran!

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Ny websajt!

Nu har vi moderniserat  och skaffat en s.k. WordPress-sida – det är egentligen en blogg men ganska enkel att anpassa så att den fungerar som en hemsida innehållande all den information man kan förvänta av en sådan.  Ambitionen var att behålla utseendet och funktionaliteten från den gamla men samtidigt underlätta interaktion och underhåll av sajten och det tycker vi att vi har lyckats ganska bra med.

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Lör 9 juni: STÅUPP i ASK!

Lör 9 juni: STÅUPP i ASK!

I samarbete med Stå Upp i Teckomatorp arrangerar vi en standupkväll lördag 9 juni i Asks skola och då får vi bland annat se den mycket rutinerade och rolige helsingborgaren MARTIN SVENSSON!

Dessutom kommer den härligt skruvade PER-OLOF FAHLBORG och de välbekanta teckom…atorparna ELIN NORDÈN och MATS ANDERSSON. Det kommer som vanligt att uppträda lite nyare komikerförmågor också.

Inträdet är 80kr för vuxna, 40kr för dem mellan 15 och 18 år och gratis för barna. Ett gott skratt förlänger livet så räkna med ett par plus-år efter denna afton. Varmt välkomna!

När: Lördag 9 juni INSLÄPP 19:00 SHOW cirka 20:30
Var: Skolan i Ask (där 109:an möter 108:an)
Hur: 80kr för vuxna, gratis för barn <15år och 40kr för dem mittemellan.
Meny: Vegetarisk soppa, bröd och ost 50kr. De brukliga dryckerna såsom öl, vin, kaffe, läsk etc finns till försäljning till anständiga priser

Mera info: www.kfakustik, Kulturföreningen Akustik på Facebook (rekommenderas), 070-509 82 60 Patrik Månsson

Publicerat i Föreningsinformation | Etiketter | Lämna en kommentar

Lör 12 maj: Den 3:e Höör Irish Music Festival

HÖÖR IRISH MUSIC FESTIVAL 2012

För tredje året arrangerar Irish Music Society of Skåne (IMSOS) en irländsk musikfestival i Höör. Det blir sessions, konserter, mat och öl till festivalpriser. KF Akustik hjälper till med ljudet och lite marknadsföring. Fjolåret var en stor succé och en hörlig upplevelse även för dem som är helt ovana vid traditionell irländsk musik.

På scen: Séamus Cahill – Song, guitar, bouzouki (CORK & KÖPENHAMN)
Peter G. Sørensen – Fiddle (KÖPENHAMN)
Lokala band (SKÅNE)

Var: Höörs Gästgivaregård, Gamla Torg 4 Höör, Tel. 0413-220 10
När: Lör 12 maj kl15.00 – session (fritt inträde), kl19.00 – konserter
Hur: Inträde 100:-, 70:- (förnyat medlemskap + inträde), Barn under 16 gratis.

Seisiun, ceol agus craic!

Publicerat i Föreningsinformation | Etiketter | Lämna en kommentar